Fokus på fotboll

Sport och spel går ofta hand i hand. Allt fler spelar idag på sport. Det vill säga att många väljer att ägna sig åt betting på olika matcher inom olika sporter.

Vanligast är att det är fotbollsintresserade som bettar på spännande matcher, till exempel inom Champions League. Även om fotboll och annan sport är spännande som den är så blir det självklart ännu mer spännande om man faktiskt har satsat pengar innan matchen börjar. Inte nog med att man sitter klistrad framför TV:en i hopp om att ett favoritlag ska vinna, man sitter dessutom på nålar eftersom man faktiskt kan vinna, eller förlora, pengar om matchen slutar som man har tippat.

Livsstil

Man brukar säga att fotboll inte endast är en sport utan en livsstil. Det finns så sporter där fansen är så engagerade och hängivna som i fotboll. På grund av detta är det inte konstigt att det ofta blir bråk mellan supporters från olika lag under och efter matcher. Speciellt ser man detta när det är derby, det vill säga när två lag från samma stad spelar mot varandra. Självklart vill både lagens fans då att det lag som just de hejar på ska vinna och ta hem titeln som stadens bästa lag.

Man märker också på tränare och kommentatorers kommentarer att det är mycket munhugg, nedlåtande kommentarer etcetera, klubbarna emellan.

Ett exempel är ett känt citat från en supporter från Sparta Prag som sa:

”Liverpool came here with 4000 men and ran, AIK Stockholm came with 500 and fought”.

Självklart är det förbjudet att slåss och bråka bara för att man hejar på ett lag och avskyr ett annat. Att istället ägna sig åt betting för att få mer spänning är avsevärt mycket bättre. Den hårda jargongen mellan spelare och fans kommer antagligen alltid att finnas där. Men för den sakens skull finns det ingen som helst anledning att slåss med varandra.