Spelproffs ofta beroende

Att vara en mästare på spel har många fördelar, bland annat så kan man vinna en massa pengar. Men många som är spelproffs är faktiskt spelberoende och har vunnit för att de spelat så enormt mycket.

Vi får ofta höra historier om spelproffs som drar hem stora pengar på spel och som lever lyxliv. På den här bloggen kan man till och med läsa om en man som lärde sig spelet och så småningom blev proffs och vann pengar. Här kan man läsa om det. Men även om det verkar superglammigt att vara världsmästare i spel och kamma hem miljonbelopp, finns det självklart en baksida även med det och många som varit proffs i spel, har också varit väldigt spelberoende.

Pokerproffs var spelberoende

den här artikeln kan man läsa om en kille som vann online-VM i poker och i och med detta kammade hem hela 2,8 miljoner kronor. I artikeln berättar han dock om baksidan med spelet och han erkänner att han var extremt spelberoende. Det var inte bara poker han spelade, utan allt man kunde satsa pengar på testade han. När han blev alltmer beroende av spelet började han förlora vänner och han tappade även intresset för allt annat i livet.

Förlorar mer än vinner

När han nu tagit sig ur sitt beroende kan han se hur vinsterna i pokerturneringarna ger en skev bild av verkligheten. Man kan spela tusentals turneringar utan att ens vara i närheten av de där stora pengarna. Den som väl vinner en turnering har förmodligen inte vunnit speciellt mycket, med tanke på hur mycket hen förlorat innan. Pokerturneringarna på nätet kan dessutom leda till att man blir beroende av annat än själva pokern. Många som sitter timma ut och timma in framför datorn blir även beroende av snabbmat, alkohol och nikotin.