Allt fler i Sverige spelar

Vi svenskar spelar verkligen mer och mer – både med mobilen och på datorn. Svenskarna är nog något spelgalna, och det märks i och med att allt fler lär sig att spela på nätet med allt från poker, tips, bingo och skraplotter.

I en artikel från Svenska Dagbladet har man lyft detta, och så här säger en handläggare för statistik och omvärldsanalys vid Lotteriinspektionen till tidningen:

– Svenskarna är ett spelgalet och digitaliserat folk. Jag tror att det är kombinationen av det som gör att vi tar till oss det här

Och det låter inte alls fel, om man ser till hur utvecklingen för vårt spelande har sett ut. Man kan exempelvis jämföra 2011 då det spelades för nära 4,9 miljarder kronor, medan man i 2012 passerat den summan redan när det var tre månader kvar innan bokslut enligt Svenska spels sammanställning. Mycket av spelandet sker på utländska sajter, men med dessa finns ingen säker statistik – så siffran är troligtvis ännu högre än så.

Mer accepterat att spela

Självklart är det här någonting som är härligt för spelbolagen, men också för oss som älskar spelandet. Många ser till spel på nätet som någonting negativt, men det är verkligen långt ifrån alla som spelar som är spelberoende (precis som att inte alla som dricker ett glas vin ibland inte är alkoholister). Och om spelandet blir allt vanligare, kommer folk också inse att det inte är någon större fara att lägga tid, pengar och energi på att ibland spela poker på nätet. Det är helt enkelt en trevlig sysselsättning, inte konstigare än någon annan och så länge du ser till att spela på en sajt som är säker kommer det gå hur bra som helst.

Testspela först

Om du inte tidigare har vågat spela poker på datorn eller mobilen men velat, så kan du oftast spela gratis på olika spelsidor för att testa och känna dig lite mer lugn. Ett tips är också att gå in och läsa på om poker på internet, exempelvis på Lotteriinspektionen. Så att du vet vad det är som gäller och vilka fällor du ska undvika. Lycka till!